Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Perustietoa lukuvuodelle 2021–2022

Pietarin kaupungissa Venäjällä toimii suomalainen koulu, jonka tehtävänä on järjestää tilapäisesti Pietarissa asuvien ja Pietariin työkomennukselle tulevien suomalaislasten suomenkielinen perusopetus.

Koulumme on suomalainen ulkomaankoulu, joka toimii Suomen Pietarin pääkonsulaatin yhteydessä ja jossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa. Koulun opetuskieli on suomi. Jokaiselle oppilaalle opetetaan lisäksi kaksi tuntia viikossa venäjää joko vieraana kielenä tai äidinkielenä. Kaikki oppilaamme ovat Suomen kansalaisia ja rahoituksestamme pääosa tulee Suomen valtiolta. Lisäksi perimme koulumaksua, joka on E–6.-luokkalaisilta 4000 euroa/lukuvuosi/oppilas ja yläkoululaisilta 4400 euroa/lukuvuosi/oppilas.

Koululla on aamupäivä- ja iltapäiväkerhotoimintaa klo 15:een tai klo 16:een saakka. Koulun yhteydessä toimii Pietarin Suomalainen Musiikki-instituutti, jonka piirissä voi aloittaa tai jatkaa aiemmin aloitettua soittoharrastusta. Lisäksi koulussa toimii taide-, tanssi-, kieli- ym. kerhoja, eli aktiivista toimintaa riittää koko koulupäiväksi.

Lomakkeet-välilehdeltä löytyvät uusien oppilaiden ilmoittautumislomakkeet. Lisäksi kannattaa olla yhteydessä koululle osoitteeseen rehtori@piesko.fi. Koulun rehtorina toimii Päivi Hyyrynen.

Tervetuloa tutustumaan ja opiskelemaan kouluumme!